Restauratie gemaal, Postkade te Noordeloos

Informatie project

Locatie: Postkade, Noordeloos
Gerealiseerd: 2003
Bijzonderheden:

Stichting Landschapsplan de Hâneker kwam naar Panco met de verzoek het oude gemaal aan de Postkade te conserveren voor de komende jaren, alsook het aan te passen aan de nieuwe functie van “schuilplaats”. Het moest een plaats worden waar vermoeide wandelaars en fietsers even op adem kunnen komen en kunnen genieten van de omgeving.

Panco mocht voor “de Hâneker” de gevelkozijnen vervangen, de kapconstructie conserveren en aan de binnenzijde de zoldervloer die boven het gemaal gepositioneerd is vervangen en voorzien van een glazen vloer, zodat ook de bovenzijde zichtbaar is.

Om het de wandelaars en fietsers ook echt op hun “gemak” te stellen is buiten ook nog een toilet aangebracht. Een oase voor alle vermoeiden!